17 юли 2010

Аббас иска Израел да приеме Палестинска държава с границите от 1967

Лидерът на Палестинската Автономия Махмуд Аббас заяви, че условието за встъпване в преки преговори с Израел е приемането на Палестинска Държава в границите от 1967 година. Това заяви той по време на среща с американския пратеник в Близкия Изток Джордж Митчъл.

Това се случи по време на нова среща в Рамалла, в нов опит за подновяване на непряките преговори между Палестина и Израел. След срещата Митчъл заяви: " Завършихме градивна и плодотворна среща с палестинския президент и палестинското ръководство. Насочваме се към продължаване на диалога за да осъществим цялостния план на президента Барак Обама за Близкия Изток. Съществуват пречки пред нас, но ние сме решени да продължим по пътя, който сме поели и подкрепяме този план. "

Вчера, в петък 16.07 Митчъл започна нова обиколка в региона, срещайки се с израелския премиер-министър Бенямин Нетаняху, с който обсъдиха как да положат повече усилия в непреките преговори, с цел преминаването им към директни разговори.

1 коментар:

  1. В крайна сметка, това не е палестинско, а международно условие, фиксирано в доста документи и резолюции на ООН, Квартета (САЩ, ЕС, Русия и ООН) и др.
    Границите от 1967 г. значат 78% от земята за Израел, едва 22% за палестинците...
    Не е толкова много, нали?

    ОтговорИзтриване